UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шольц каже, що «стурбований» можливою перемогою ультраправих у Франції

Проте, за його словами, це вирішать французи.

Фото ілюстративне.

Фото ілюстративне.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц каже, що він «стурбований» перспективою перемоги ультраправих під час дострокових парламентських виборів у Франції. Про це він заявив громадському мовнику ARD, повідомляє Le Figaro.

Читайте також: Лідер партії Ле Пен підтримує надання Україні зброї, але проти відправки французьких військових

«Я стурбований виборами у Франції… Я сподіваюся, що на виборах виграють ті партії, які не є, скажімо так, партією [Марін] Ле Пен. Але це вирішувати французам», — заявив Шольц.

Нагадаємо, згідно з опитуваннями, ультраправа партія «Національне обʼєднання» Ле Пен лідирує в парламентських перегонах у Франції. Три опитування показали, що її партія випереджає лівих з «Народного фронту» та центристів з «Разом» президента країни Еммануеля Макрона. Зазначається, що «Національне обʼєднання» набирає 34% голосів французів, «Народний фронт» – 29%, а «Разом» — 22%.

Раніше прем'єр-міністр Франції Габріель Атталь повідомляв, що у разі перемоги ультраправих на виборах, французька допомога Україні буде під загрозою. За його словами, партія Марін Ле Пен хоче блокувати Європейський Союз та покласти край значній частині підтримки Києва.