UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шольц більше не бачить ризику ескалації від ударів німецькою зброєю по РФ

Канцлер зазначив, що рішення ФРН приймала спільно із союзниками.

Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що на його думку можливість Украъни завдавати наданою Німеччиною зброєю ударів по військових цілях у Росії, не призведе до ескалації, але уточнив, що на такі удари є певні обмеження, пише Deutsche Welle.

«Як сказав президент США - йдеться тільки про можливість захистити велике місто, наприклад, Харків», - цитує видання заяву Шольца в ефірі радіостанції Antenne Bayern.

Канцлер зазначив, що рішення надати Києву можливість застосовувати  німецьку зброю прийняли після обговорення та узгодження «з друзями і союзниками» Німеччини.

Читайте також: Українська армія може збивати літаки над територією Росії німецькими Patriot – генерал Фройдінг

Нагадаємо, 31 травня в німецькому уряді заявили, що дозволили Україні використовувати поставлену німецьку зброю для ударів по цілях на території Росії. Офіційний представник уряду Штеффен Гебештрайт зазначив, що Україна має право відповідно до міжнародного права захищатися від нападів РФ, особливо в світлі останніх атак на Харків.

Аналогічне право використання зброї для захисту Харківщини надали і США та низка інших країн. В РФ пригрозили «фатальними наслідками».