UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рустем Умєров зустрівся з очільником Міноборони Литви: Обговорили розмінування та коаліцію дронів

"Українська сторона детально поінформувала литовську делегацію про ситуацію на полі бою, про нагальні військові потреби України".

Міністр оборони Рустем Умєров зустрівся зі своїм литовським колегою Лаурінасом Кащюнасом у межах його першого візиту до Києва на посаді очільника Міноборони. Про це повідомляє пресслужба українського оборонного відомства.

"Народ Литви дуже добре знає ворога, з яким ми воюємо. Я вдячний Лаурінасу і його країні за підтримку, яка є особливо цінною для нас", – наголосив Умєров.

У заяві йдеться, що українська сторона детально поінформувала литовську делегацію про ситуацію на полі бою, про нагальні військові потреби України.

Український міністр оборони наголосив, що провідна роль Литви у коаліції з розмінування та коаліції дронів є надзвичайно важливою для оборони України.

"Підписаний за підсумками переговорів Лист про наміри надасть ще більшої динаміки роботі з розмінування української землі. На відзначення внеску Литви у захист України від агресора Лаурінасу Кащюнасу був вручений Орден князя Ярослава Мудрого", – додали у відомстві.

Читайте також: Міністр закордонних справ Литви відповів на критику українських ударів по російських НПЗ

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський у четвер, 11 квітня, прибув до Литви для участі в саміті "Тримор'я" та переговорів з лідерами держав-партнерів. За словами Зеленського, в Литві заплановані важливі зустрічі та підписання нової двосторонньої безпекової угоди.