UA / RU
Підтримати ZN.ua

Румунія передала Молдові партію військової допомоги

Вона включає екіпірування та транспортні засоби.

Румунія передала партію військової допомоги збройним силам Молдови. Передача допомоги відбулася 7 серпня, під час зустрічі міністрів оборони Молдови та Румунії в Кишиневі. Про це повідомили на офіційному сайті міноборони Румунії.

Під час офіційного візиту у понеділок Анатолій Носатий і Анджел Тильвар обговорили двосторонні відносини та подальше співробітництво в галузі оборони.

Читайте також: У Молдові зійшов з рейок поїзд, який віз зерно до річкового порту в Україні

Крім того, переговори включали дискусію про допомогу, яку надає уряд Румунії для модернізації національної армії Республіки Молдова, а також регіональну безпеку та інші теми, які є цікавими для обох країн.

Глави оборонних відомств у межах зустрічі також брали участь у церемонії отримання збройними силами Молдови партії румунської військової допомоги. Цей пакет безпекової підтримки включає засоби індивідуального захисту, а саме кевларові шоломи і бронежилети, а також позашляховики.

Раніше повідомлялося, що Польща передала Молдові масштабну партію військової допомоги. До неї увійшла стрілецька зброя та екіпірування для спецпідрозділів поліції.