UA / RU
Підтримати ZN.ua

Розвідка Латвії: Зараз для країни становлять найбільшу загрозу гібридні дії, сплановані та організовані російськими спецслужбами

"Російська воєнна агресія похитнула архітектуру міжнародної безпеки, побудовану після Другої світової війни".

Служба державної безпеки Латвії розповіла про гібридну агресію для держави з боку РФ. Про це повідомляє Liga.net.

У відомстві зазначили, що наразі Росія продовжує становити найбільшу загрозу національній безпеці Латвії.

"Російська воєнна агресія похитнула архітектуру міжнародної безпеки, побудовану після Другої світової війни", – наголосили у розвідці.

За їхніми словами, зараз для країни становлять найбільшу загрозу гібридні дії, сплановані та організовані російськими спецслужбами.

"Ця гібридна діяльність охоплює аспекти інформаційного простору та кіберпростору, а також диверсійні акти проти різних об'єктів у Латвії, включно з історичними об'єктами та об'єктами інфраструктури", – йдеться у матеріалі..

У розвідці нагадали про інцидент 8 лютого 2024 року, коли розвідка країни затримала людину, яку підозрюють у провокаційній діяльності на меморіальних об'єктах за дорученням російських спецслужб.

У відомстві також підкреслили, що Росія намагається маніпулювати громадською думкою, яка переважно спрямована на російську громаду в Латвії.

Читайте також: Міністри оборони країн Балтії закликали до збільшення витрат на оборону під час саміту НАТО — Politico

"Метою цієї діяльності є вплив на їхні думки і ставлення відповідно до агресивних зовнішньополітичних цілей та геополітичних інтересів Росії", – розповіли у Службі державної безпеки.

Раніше міністерство енергетики Литви повідомляло, що країни Балтії на фінішній прямій на шляху до синхронізації з електромережею континентальної Європи. Вже в лютому 2025 року ці країни мають приєднатися до ENTSO-E. Такі заяви зробили міністри енергетики Литви, Латвії та Естонії