UA / RU
Підтримати ZN.ua

Розпочалися вибори до Європарламенту – першими голосують естонці

Незважаючи на те, що голосування у країнах ЄС відбудуться 6-9 червня, Естонія голосує раніше

Архівне фото

Архівне фото

Третього червня почалося голосування на виборах до Європейського парламенту. Першою країною, яка голосує раніше за всіх, є Естонія. Вона дозволяє голосувати з 9 ранку онлайн, або з 12:00 особисто, повідомляє POLITICO. При тому, що офіційні дати виборів – з 6 по 9 червня (більшість країн підуть на виборчі дільниці в неділю).

У наступному складі Європарламенту Естонія матиме сім депутатів з 720. В опитуваннях протягом останніх шести місяців лідирувала консервативна партія «Батьківщина» колишнього міністра закордонних справ Урмаса Рейнсалу, яка виступає проти «зелених» заходів і закликає до посилення контролю за будівництвом залізничної мережі, що з'єднує країни Балтії з Польщею.

Нагадаємо, дані опитування показують, що після виборів до Європарламенту, кількість представників від ультраправих партій перевищить кількість депутатів від правоцентристської Європейської народної партії (ЄНП) глави Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн. 

Читайте також: Права фракція Європарламенту виключила зі свого складу депутатів з німецької проросійської партії

Міграція стає дедалі більшою проблемою для Європи. Поява в європейських країнах великої кількості вихідців з інших цивілізацій, їхня погана інтеграція у соціум і паралельне зростання рівня злочинності непокоять пересічних жителів, а також призводять до розчарування виборців правлячими політичними елітами і до пошуку альтернатив. Цю хвилю антимігрантських настроїв праві та ультраправі сили намагаються використати на нинішніх європейських виборах. Чи вдасться їм захопити Європарламент? Про це пише Петро Герасименко у статті «Тріумф правих? Чого нам чекати від виборів у Європарламент» на ZN.UA.