UA / RU
Підтримати ZN.ua

Розмови про повернення додому ухилянтів з України ведуться на рівні ЄС — МЗС Польщі

За словами Сікорського, Європа може зробити для них такі умови перебування у ЄС, які стимулюватимуть їх до повернення.

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський повідомив, що розмови про повернення українських чоловіків призовного віку з Європи на Батьківщину ведуться на рівні Європейського Союзу. В етері RMF24 він повідомив, що Польща буде «в авангарді» допомоги Києву у підготовці таких людей.

«Ми, як європейські країни, також повинні допомогти. У країнах ЄС [перебувають] сотні тисяч потенційних новобранців, які мають захищати Батьківщину, і Польща в авангарді допомоги Україні в підготовці цих людей до військової служби», — заявив Сікорський.

Читайте також: Німецька опозиція не виключає повернення в Україну військовозобов'язаних біженців. Є умова

Він також сказав, що для таких українців можна поставити такі умови для перебування в ЄС, які стимулюватимуть їх виконувати свій обов’язок по захисту Батьківщини.

Раніше посол України у Молдові Марко Шевченко заявив, що Київ та Кишинів ведуть «певний діалог» щодо повернення додому українських ухилянтів. За його словами, насамперед українська влад хоче вирішити питання з тими, хто незаконно перетнув кордон не отримав притулку у Молдові, проте й не повертається на Батьківщину.