UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія вимагає від британських дипломатів повідомляти про пересування територією країни

Це відповідь на «ворожі дії Лондона»

Російська Федерація хоче зобовязати співробітників британських дипломатичних місій повідомляти про свої пересування територією Росії. Свої дії у Москві пояснюють відповіддю на «ворожі дії Лондона», які, на думку МЗС РФ, полягають в тому числі у підтримці України у війні проти Росії. 

«Як відповідь на ворожі дії Лондона, у тому числі що перешкоджають нормальному функціонуванню російських закордонних установ у Великій Британії, запровадити повідомний порядок пересування співробітників британських дипломатичних місій територією нашої країни», – йдеться у заяві МЗС РФ. 

Читайте також: Велика Британія зняла санкції з російського бізнесмена Тінькова

Тимчасовому повіреному у справах Великої Британії у Росії Тому Додду було повідомлено, що МЗС РФ вимагає від персоналу Посольства Великої Британії в Москві та Генерального консульства у Єкатеринбурзі за п’ять робочих днів повідомляти про поїздки «за межі 120-кілометрової зони вільного пересування» із зазначенням термінів, мети, запланованих контактів, супроводжуючих осіб, вид транспорту, місця відвідування та маршруту. Виключення мають лише посол, радник-посланець, завідувач консульським відділом та генеральний консул.

Читайте також: Британія вивчає захоплену на полі бою в Україні російську техніку

Нагадаємо, що 17 липня глава британського МЗС Джеймс Клеверлі заявив, що світ не може допустити, аби війна в Україні тривала далі й закликав Путіна негайно вивести війська з України та розблокувати Чорне море для судноплавства. До цього уряд Сполученого Королівства запровадив санкції проти 14 росіян, з яких 11 причетні до незаконного вивезення дітей з території України.