UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Росія не може перемогти в Україні" – Дуда прокоментував слова Папи Римського про "білий прапор" для Києва

За його словами, щодо цього немає жодних сумнівів.

Президент Польщі Анджей Дуда відреагував на заяви Папи Римського Франциска про потребу для України мирних переговорів з Росією. Про це повідомляє Укрінформ.

"Росія не може перемогти в Україні, тому що російський імперіалізм, який сьогодні загрожує всій Європі, особливо Центрально-Східній Європі, але також усій Європі і, як наслідок, світу, має бути зупинений", – зазначив польський лідер.

Він також переконаний, щодо цього немає жодних сумнівів.

Читайте також: Католицька церква теж не без помилок: Бербок та Мерц розкритикували заяву Папи про мирні переговори

Нагадаємо, Папа Франциск запропонував Україні здатися. Визнати, що нас "побили" (sconfitto), що в нас "не виходить" (le cose non vanno). Це одкровення спричинило лавину відповідей, більш-менш очікуваних, більш-менш дотепних. Швейцарський канал RSI збільшив трафік. Лоренцо Буччелла — італійський журналіст, який "підказав" Папі Франциску слова "білий прапор", — прокинувся одного ранку знаменитим. Глава пресслужби Ватикану Маттео Бруні вкотре був змушений вимовляти заїжджену фразу про те, що слова понтифіка витлумачили неправильно. А Верховний архієпископ УГКЦ Святослав Шевчук, коментуючи "помилкову" думку Папи, зайвий раз мимоволі підкреслює, як мало впливає український кут зору на Папу Франциска. Детальніше про це читайте у матеріалі Катерини Щоткіної для ZN.UA "Чи готовий Папа Франциск вивісити білий прапор?".