UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рішення Угорщини про спрощення в’їзду для росіян збільшує безпекові ризики для Європи – Науседа

"Такі рішення суперечать цінностям, принципам солідарності та домовленостям ЄС".

Президент Литви Гітанас Науседа заявив, що Рішення Угорщини спростити процедуру в'їзду для громадян Росії та Білорусі збільшує безпекові ризики в Європі. Про це повідомляє LRT.

"Односторонні рішення Угорщини, в тому числі про спрощення видачі віз громадянам Росії та Білорусі, суперечать цінностям, принципам солідарності та домовленостям ЄС", – зазначив Науседа.

"Угорщина, яка дозволяє громадянам країни-агресора, Росії, і країни, яка бере участь в агресії, Білорусі, вільно подорожувати Європою, збільшує ризики для безпеки в Європі", – додав він.

Литовський лідер також назвав будівництво АЕС "Пакш" в Угорщині, яке буде здійснюватися "Росатомом" і білоруськими представниками, "які не змогли впоратися з проблемами безпеки і будівництва на Островецькій АЕС і окупували українську Запорізьку АЕС", проектом, який має сумнівний сенс.

Читайте також: Сіярто звинуватив Сікорського у "брехні та провокаціях" за слова про ізоляцію Угорщини в ЄС

Раніше глава МЗС Угорщини Петр Сіярто обурювався через те, що Євросоюз нібито "нічого не зробив" відтоді, як його країна разом зі Словаччиною ініціювала консультації з Єврокомісією через заборону російській компанії “Лукойл” здійснювати транзит російської нафти через Україну.