UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рінкевичс закликав союзників дозволити Україні бити по Росії західною зброєю

"Ми говоримо не про цивільних, а про легітимні військові цілі".

Президент Латвії Едгарс Рінкевичс підтримує надання дозволу Україні наносити удари по військовим цілям в РФ за допомогою західної зброї. Про це повідомляє CNN.

"Те, що ми бачимо, – наслідок нашої неспроможності надати Україні зброю та накладання обмежень на те, як Україна може її застосовувати – для ударів по території Росії. Ми говоримо не про цивільних, а про легітимні військові цілі", – зазначив латвійський лідер.

Він також схвально ставиться до слів генсека НАТО Столтенберга щодо того, що настав час переглянути покладені на Україну обмеження щодо застосування наданого їй озброєння.

Рінкевичс зауважив, що не вбачає "жодної прагматичної раціональної причини не дозволити Україні використовувати надану зброю проти Росії у спосіб, який буде найбільш ефективним".

"Оцінки, що Росія у відповідь може розпочати якусь ескалацію, ґрунтуються на не дуже чітких оцінках реальної ситуації. Чому? Тому що Росія вже розпочала ескалацію", – додав він, наголосивши, що його країна не накладає обмежень щодо застосування зброї, яку передає Україні.

Читайте також: Чехія підтримала удари України по Росії

Раніше міністр оборони Естонії Ханно Певкур заявляв, що країни-партнери, які передають Україні далекобійну зброю мають також дати дозвіл на удари по військових об’єктах на території РФ. За його словами, Україна повинна мати всі можливості для захисту власної країни та свого народу.