UA / RU
Підтримати ZN.ua

Rheinmetall отримав рекордне замовлення на боєприпаси калібру 155 мм

Німецький виробник забезпечуватиме набоями Європу і Україну.

Німецький виробник зброї Rheinmetall отримав рамковий контракт від Бундесверу, який передбачає поставку 155-мм артилерійських боєприпасів загальною вартістю до 8,5 млрд євро. Про це збройова компанія повідомила на своєму офіційному сайті.

Контракт був підписаний 20 червня президентом Федерального відомства обладнання, інформаційних технологій та операцій Бундесверу (BAAINBw) Аннетт Ленігк-Емден та представниками Rheinmetall у Кобленці в штаб-квартирі відомства.

Як йдеться у повідомленні, контракт спрямований насамперед на поповнення запасів Бундесверу та його союзників, а також на підтримку України в її оборонній кампанії.

Читайте також: Американська компанія Northrop вироблятиме в Україні боєприпаси середнього калібру

Поставки планується розпочати на початку 2025 року. Основним покупцем стане Німеччина, яка забезпечить частину поставок в Україну. У замовленні також беруть участь країни-партнери Нідерланди, Естонія та Данія.

Крім того, було підписано додаток до рамкової угоди, яка забезпечує використання потужностей нового заводу, що будується в Німеччині на майданчику Унтерлюс (Нижня Саксонія). Це замовлення також включає снаряди калібру 155 мм у різних конструкціях загальною вартістю близько 880 мільйонів євро. Постачання також заплановане на 2025 рік. У найближчі роки очікується подальше збільшення замовлень.

Читайте також: Rheinmetall планує виробляти на заводі в Україні гібриди танків Leopard та ППО Skyranger

Rheinmetall планує забезпечити повний ланцюжок створення вартості для артилерійських боєприпасів, щоб запропонувати «повний постріл» з одного джерела: снаряд, детонатор, заряд вибухової речовини та метальний заряд, який приводить в рух снаряд зі ствола під час пострілу. Річна потужність у 100 тисяч снарядів, за планом, буде досягнута з другого року виробництва, а згодом – збільшена до 200 тисяч на рік.

Як повідомлялось, акціонерне товариство "Українська оборонна промисловість" та німецький концерн Rheinmetall запустили в Україні перший спільний виробничий майданчик. Запрацював цех, який займатиметься ремонтом та виробництвом бронетехніки.

Світові оборонні компанії набирають працівників найшвидшими темпами з часів закінчення холодної війни, оскільки галузь прагне виконати рекордні обсяги замовлень.

Компанії, що виробляють боєприпаси, зокрема Rheinmetall і Nammo, яким довелося значно збільшити обсяги виробництва, щоб поповнити державні запаси, належать до числа тих, хто найактивніше планує наймати співробітників.