UA / RU
Підтримати ZN.ua

Rheinmetall отримав масштабне замовлення на виробництво снарядів для України

Також підприємство виготовить амуніцію для Бундесверу.

Німецький оборонний концерн Rheinmetall отримав друге замовлення в рамках угоди з Бундесвером на виробництво артилерійських боєприпасів калібру 155 мм. Про це Rheinmetall повідомляє на своєму офіційному сайті.

Йдеться про виробництво "десятків тисяч снарядів для українських та німецьких Збройних сил".Вартість замовлення становить тризначну в мільйонах євро цифру.

Уряд Німеччини доручив Rheinmetall поставити загалом десятки тисяч снарядів L15 для українських збройних сил, а також звичайні 155-мм снаряди для німецької армії. Постачання заплановано на 2024 рік.

Читайте також: У німецькій компанії Rheinmetall розповіли, коли передадуть Україні системи ППО Skynex

Лише в липні 2023 року компанія Rheinmetall оголосила про укладення нової та розширення вже існуючої рамкової угоди з Бундесвером у сфері артилерії. Контракти охоплюють поставку кількох сотень тисяч снарядів, детонаторів і порохових зарядів.

Потреба у поповненні складів боєприпасів Збройних сил зумовлена ​​війною в Україні. У цьому контексті Rheinmetall отримав кілька великих замовлень у сфері артилерійських боєприпасів.

Раніше повідомлялося, що компанії Lockheed Martin і Rheinmetall об’єднують зусилля, щоб запропонувати Німеччині та іншим країнам Європи нову РСЗВ на базі HIMARS.