UA / RU
Підтримати ZN.ua

Результат розслідування підриву газопроводу Nord Stream не вплине на відносини України та Німеччини — уряд ФРН

Також не зміниться й німецька підтримка Києва.

Розслідування підриву газопроводу Nord Stream є пріоритетом для Німеччини, проте воно не вплине на українсько-німецькі стосунки. За словами заступника речника уряду ФРН Вольфганга Бюхнера, інцидент не виправдовує російську агресію проти України, а Берлін продовжить підтримку Києва, повідомляє "Укрінформ".

"Розслідування ведеться відповідно до закону… Але абсолютно безвідносно до того, якими будуть результати цього розслідування, це не змінює нічого в тому факті, що Росія веде незаконну агресивну війну проти України", — заявив Бюхнер.

Читайте також: ЦРУ застерігало Україну від атаки на Nord Stream — розслідування ЗМІ

Він також наголосив, що результат розслідування не обтяжує українсько-німецькі стосунки, а Німеччина надаватиме Україні допомогу у відбитті російської агресії "стільки, скільки буде необхідно".

Раніше німецька прокуратура видала перший ордер на арешт підозрюваного у справі про атаки на трубопроводах Nord Stream у Балтійському морі, які трапились у вересні 2022 року. Німецький суспільний мовник ARD повідомляв, що підозрюваним є українець Володимир З. Також підозри оголосили ще двом громадянам України, у тому числі жінці.

Зазначалось, що Володимир З. востаннє жив у місті на захід від Варшави та тепер переховується. Журналісти повідомляли, що відповіді польської сторони на німецький запит про правову допомогу не було.