UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада ЄС розгляне подальше збільшення фонду, який фінансує допомогу Україні

Крайнє збільшення Європейського фонду миру було затверджене минулого тижня.

Міністри закордонних справ Європейського Союзу готові розглянути збільшення Європейського фонду миру, з якого відшкодовується військова підтримка України та інших партнерів від держав-членів, ще на 3,5 мільярда євро після крайнього розширення минулого тижня, заявив високий представник ЄС з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель.

"Знаючи, що буде більше потреб не лише для Україну, але й для інших країн світу, Рада також погодилася розглянути подальше збільшення загальної фінансової спроможності ЄФМ на 3,5 млрд євро", – розповів він під час пресконференції.

Дипломат наголосив, що жодні рішення ще не були ухвалені. Поки йдеться лише про намір обговорити таку можливість. "Це перший крок на шляху до цього", – уточнив Боррель.

Читайте також: Угорщина відмовилась долучитись до проєкту ЄС із придбання боєприпасів Україні

Минулого тижня Рада Євросоюзу прийняла рішення збільшити фінансову стелю Європейського фонду миру до 7,979 мільярда євро до 2027 року, тобто на 2 млрд євро. У понеділок, 20 березня, очільники Міністерств закордонних справ ЄС затвердили план постачання Україні боєприпасів на цю суму коштів.