UA / RU
Підтримати ZN.ua

Процес вступу Грузії до ЄС залежить від подальшої долі Саакашвілі – МЗС Польщі

У відомстві додали, що йдеться про покращення ситуації з демократією і верховенством права.

Міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау під час міністерської конференції "Більший, сильніший ЄС" в Берліні заявив, що процес європейської інтеграції Грузії залежить від подальшої долі експрезидента країни Міхеїла Саакашвілі. Повідомляє Укрінформ.

"Ми в Польщі переконані, що процес вступу до ЄС не вимагає жодних додаткових інституційних змін ані реформ Євросоюзу, оскільки є належна нормативно-правова база для цього процесу", – зазначив глава польського МЗС, уточнивши, що йдеться, зокрема, про процес євроінтеграції для України і Молдови.

Коментуючи питання про євроінтеграційний шлях для Грузії, він нагадав, що у випадку Тбілісі деякі елементи закордонної політики грузинського уряду “треба відкоригувати”.

За його словами, йдеться про покращення ситуації з демократією і верховенством права у Грузії.

Читайте також: У Грузії заявили, що Україна причетна до підготовки держперевороту. МЗС відповів

"Ми маємо певні очікування, що стосується деяких політичних питань, наприклад, щодо майбутнього колишнього президента Саакашвілі, cтану його здоров’я, тощо", – додав він.

Раніше президент Грузії Саломе Зурабішвілі заявляла, що якщо Росію не зупинити в Україні, то наступними жертвами агресії Путіна можуть стати Грузія, або країни Балтії. На її думку, все, що відбувається в РФ – зміна воєначальників, нескінченні зміни військової стратегії, справа Пригожина – демонструє, що російський президент не зміг реалізувати амбіції, які він ставив перед собою.