UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пропагандисти з РФ стежили за президентом Фінляндії на Аландських островах

У своєму сюжеті росіяни розповідали про бажання фінів мілітаризувати острови.

Російські пропагандисти з каналу "Росія-1" стежили за візитом президента Фінляндії Александра Стубба на Аландські острови 13 серпня. Їхній човен слідував за яхтою Стубба, коли він залишав Марієгамн, повідомляє Yle.

Журналісти пишуть, що російські пропагандисти привернули велику увагу на Аландських островах. Про їхню зйомку повідомили такі медіа як Yle Svenska, радіо Åland Radio та газета Hufvudstadsbladet. Поліція безпеки Фінляндії SUPO та МЗС вважають, що росіяни здійснили спробу інформаційного впливу. На їхню думку, сюжет знімальної групи "Росії-1" розрахований на населення РФ.

Читайте також: Спецслужба Фінляндії: Росія у Європі зосереджена на підривній діяльності стосовно підтримки України

Зазначається, що у своєму репортажі росіяни розповідають про причини, чому фіни нібито хочуть мілітаризувати Аландські острови. 

"Росія намагається вплинути на сприйняття Фінляндії та НАТО та зміцнити свій власний хибний наратив", — заявили у МЗС Фінляндії.

Раніше Александр Стубб заявляв, що не бачить причин для обмеження діяльності українців у Курській області. Він підкреслив, що Київ має повне право на захист шляхом просування у російському регіоні, адже РФ регулярно бомбардує Україну і захопила значні її території.