UA / RU
Підтримати ZN.ua

Президент Португалії: Мир в Україні буде глобальним миром

"Шлях до справедливого і міцного миру розпочинається зараз".

Президент Португалії Марсело Ребелe де Соуза, коментуючи Глобальний саміт миру, заявив, що мир в Україні буде також глобальним миром. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Це справжній глобальний cаміт за мир, тому що неспровокована агресія Росії проти України призвела до глобальної війни, а не тільки до європейської, і мир в Україні буде глобальним миром, базованим на Статуті ООН, міжнародному праві, гуманітарному праві, багатосторонності, ядерній безпеці та сталому розвитку для всіх", – зазначив де Соуза.

За його словами, "шлях до справедливого і міцного миру розпочинається зараз, і з Формулою миру і цим мирним Самітом шлях уперед буде неможливо зупинити".

"Цей саміт сам по собі - вже вражаючий успіх", – сказав глава держави.

Президент наголосив, що Португалія зберігає свою непохитну прихильність суверенітету та територіальній цілісності України й далі надаватиме допомогу її уряду та народу.

Читайте також: Зеленський прокоментував тезу про «втому» Заходу від війни в Україні

"Ми маємо зробити конкретні кроки та залучити до цього процесу нових партнерів, усі сторони, які мали прийти сьогодні, терміново, дуже терміново, щоб забезпечити справедливий і міцний мир", – додав він.

Нагадаємо, у Швейцарії 16 червня завершився перший саміт миру, спільне комюніке підписали 84 держави-учасниці. Міністр закордонних справ Швейцарії Ігнаціо Кассіс повідомив, що наступний саміт може відбутися до президентських виборів у США, які відбудуться у листопаді.