UA / RU
Підтримати ZN.ua

Президент Фінляндії про удари по російському аеродрому "Оленья": "Нам потрібно звикнути до того, що неподалік наших кордонів йде війна"

Аеродром у Мурманській області РФ знаходиться менш як за 200 кілометрів від кордону з Фінляндією.

Президент Фінляндії Александр Стубб відреагував на удар дронами по летовищу в Мурманській області неподалік від фінського кордону. Про це повідомляє Укрінформ.

Стубб зазначив, що міжнародна ситуація залишається напруженою, однак фінам не варто турбуватися стосовно подібних інцидентів.

"Нам потрібно звикнути до того, що неподалік наших кордонів йде війна. І нам треба звикнути до того, що Україна використовуватиме всі засоби для перемоги у цій війні. І Росія продовжить свої гібридні атаки. Залишайтеся спокійними та пильними, і у нас не буде серйозних проблем", – наголосив лідер Фінляндії.

За його словами, Гельсінкі "стежать за ситуацією та готові реагувати".

Читайте також: Фінляндія розслідує ймовірне порушення своїх територіальних вод російським судном

"Звичайно, ми перебуваємо в контакті, наприклад, з прем'єр-міністром Швеції щодо того, як слід реагувати на цю атаку та інші. Я перебуваю на постійному зв'язку з прем'єр-міністром у ці дні", – додав він.

Раніше повідомлялося, що Фінляндія підозрює російське судно в порушенні своїх територіальних вод. Інцидент стався у п'ятницю, 26 липня, у східній частині Фінської затоки.