UA / RU
Підтримати ZN.ua

Премʼєр Словаччини Фіцо вперше зʼявився на відео після замаху

За його словами, він повернеться до роботи у червні-липні.

Фото ілюстративне.

Фото ілюстративне.

Премʼєр-міністр Словаччини Роберт Фіцо вперше прокоментував замах на себе, який стався 15 травня. У відео під назвою «Прощаю і попереджаю» він заявив, що не відчуває ненависті до нападника та пробачає його.

«Я не збираюсь вчиняти проти нього ані правових заходів, ані вимагати компенсацій за поранення. Я пробачаю його і нехай він сам розбереться у своїй голові, що і чому він зробив», - заявив Фіцо.

Читайте також: Одужання Фіцо нарешті на правильному шляху, але це одужання буде надзвичайно довгим – заступник

Словацький премʼєр також додав, що повернеться до роботи у червні-липні, якщо «все буде гаразд». Наразі він перебуває на домашньому лікуванні.

Нагадаємо, напад на Фіцо скоїв словацький письменник Юрай Чинтула 15 травня. Замах стався перед Будинком культури у Гандлові. За словами свідків, премʼєр підійшов до людей, аби привітатись, коли пролунали кілька пострілів, після чого він впав на землю.

Пізніше нападник пояснив свої мотиви. Він повідомив, що скоїв замах на премʼєра, бо «не згоден з політикою уряду». Серед його мотивів також була відмова Фіцо постачати військову допомогу Україні.

30 травня словацькі ЗМІ повідомляли, що Фіцо виписали з лікарні. Тоді повідомлялось, що стан його здоров'я покращується після отриманих поранень.