UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прем’єр Молдови підтвердив, що РФ планувала захопити аеропорт в Кишиневі

В Молдові кажуть, що це лише один  із можливих сценаріїв дестабілізації країни.

Прем'єр-міністр Республіки Молдова Дорін Речан заявив, що може підтвердити слова президента України Володимира Зеленського про те, що Росія планувала захопити аеропорт в Кишиневі, аби перекинути свої війська та відкрити другий фронт проти України.

«Я кілька разів казав, що є ще кілька сценаріїв дестабілізації, зараз названий лише один. Вони включають кілька елементів, у тому числі ті, які ви згадали зі слів пана президента Зеленського», –  цитує молдавського прем’єра Moldova1.

Голова уряду в Кишиневі підкреслив, що це лише один із планів Росії, і запевняє, що влада готова втрутитися, незважаючи на виклики.

Він додав, що Молдова уже значно посилила свої можливості захисту після спроб дестабілізувати ситуацію в країні минулої осені, тому влада зараз готова «до різних сценаріїв, спрямованих на безпеку Республіки Молдова». 

«Ще раз зазначу: наше завдання – забезпечити мир і стабільність в країні, в тому числі і щодо території лівобережжя Дністра. Республіка Молдова виступає за мирне врегулювання придністровського конфлікту, і ми повинні узгодити наші цілі з точки зору миру та безпеки», - додав він.

Читайте також: В Кремлі пригрозили Молдові щодо демілітаризації Придністров’я

Раніше президентка Молдови Майя Санду заявила про можливий російський план із дестабілізації Молдови. За словами президентки, цей план передбачав повалення керівництва Молдови, зупинення вступу країни до ЄС і використання її у війні проти України.

Чому перед молдовською владою постала загроза реалізації Росією спецоперації з дестабілізації країни. Як Кишинів реагує на ризики і що потрібно зробити Молдові задля власної безпеки, розповідає Володимир Кравченко у статті "Росія проти сусідки України: що нині загрожує Молдові".