UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прем’єр-мінстр Ірландії: Напад Росії на Україну – це атака проти нас усіх

"Ми маємо дуже потужне переконання, що українці мають право захистити свій суверенітет".

Прем’єр-міністр Ірландії Лео Варадкар вважає, що якщо дати Путіну перемогти в Україні, то вони не зупиняться і становитимуть загрозу для інших країн. Про це повідомляє Укрінформ.

"Ми маємо дуже потужне переконання, що Україна має право захистити свій суверенітет, незалежність та свою демократію. Україна не є досконалою, у неї є свої прикрі проблеми, наприклад, корупція. Але ця війна – це війна агресивна. Росія розпочала неспровоковане вторгнення, вона намагається захопити частину цієї країни. Якщо ми не зупинимо Путіна в Україні, він там не зупиниться. Тож це атака проти нас усіх. Ірландія буде продовжувати підтримувати Україну до її перемоги", – зазначив Варадкар

Коментуючи обговорення багаторічного бюджету ЄС, глава уряду Ірландії зауважив, що переважна більшість країн ЄС виступили за збільшення фінансової підтримки для України.

Читайте також: Науседа: У питанні підтримки України ми не маємо права на втому

"Я думаю, є дуже потужне переконання, що нам потрібно більше грошей для України, - і ми майже одноголосні у цьому. Це ж стосується міграції та захисту зовнішніх кордонів ЄС. По деяких інших питаннях – менше згоди. Ми подивимося, якої згоди вдасться досягти у грудні", – підсумував він.

Раніше Глава МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс закликав країни-члени Європейського Союзу  прискорити постачання Україні артилерійських снарядів. За його словами, у країнах ЄС є ресурси, щоб перевершити Північну Корею в постачанні снарядів.