UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прем'єр-міністр Нідерландів пообіцяв боротися за справедливість стосовно збитого MH17

"Це те, що нами рухає".

Прем'єр-міністр Нідерландів Дік Схооф пообіцяв притягнути до відповідальності винних у збитті літака Малайзійських авіаліній рейсу MH17 в 10-ту річницю катастрофи. Про це повідомляє AFP.

Як повідомляють ЗМІ, Росія відмовилася видати трьох чоловіків, засуджених голландським судом за причетність до збиття літака. Минулого року міжнародні слідчі призупинили свою роботу, заявивши, що немає достатньо доказів для переслідування більшої кількості підозрюваних.

Але Схооф звернувся до присутніх на церемонії і наголосив, що "ми залишаємося єдиними в нашій боротьбі за справедливість".

"Це те, що нами рухає", – додав він.

Він виступав на церемонії, яка транслювалася в прямому ефірі національного телебачення в меморіальному парку біля аеропорту Схіпхол. Саме звідти 17 липня 2014 року вилетів приречений на загибель літак.

"Ви всі знаєте, що обвинувальний вирок - це не те ж саме, що перебування за ґратами. Правосуддя вимагає від нас бути готовими до довгого шляху - і ми готові. У нас є час, терпіння і наполегливість. Це моє послання винним і моя обіцянка родичам", – сказав очільник уряду Нідерландів.

Читайте також: MH17 був попереджувальним пострілом Путіна. Ми повинні були діяти – The Times

Нагадаємо, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у десяту річницю катастрофи малайзійського "Боїнгу" рейсу MH17 заявив, що Росії не вдасться уникнути відповідальності за те, що вони зробили. За його словами, Україна доклала значних зусиль для розслідування аварії, тоді як Росія роками брехала й маніпулювала громадською думкою, намагаючись уникнути відповідальності.