UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прем’єр-міністр Іспанії Санчез поговорив з Орбаном про вступ України до ЄС

Глава угорського уряду повторив своєму колезі позицію Будапешту.

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан у межах телефонної розмови з очільником уряду Іспанії Педро Санчезом вкотре наголосив, що виступає проти початку переговорів щодо вступу України до Євросоюзу.

Після "відвертої телефонної розмови" з Санчесом Орбан у своєму твіттері зазначив, що лідери Євросоюзу "повинні утриматися від обговорення питання вступу України до ЄС під час грудневого засідання Європейської ради, оскільки серед країн-членів немає єдності з цього питання".

Педро Санчез у своєму дописі без уточнень зауважив, що з угорським візаві говорив про "прогрес на шляху до вступу України в ЄС", і пообіцяв від імені країни, що головує в Раді ЄС, робити все для досягнення консенсусу і збереження фінансової та військової підтримки України.

"Захист міжнародного порядку, заснованого на правилах, є однією з основоположних цінностей Європейського Союзу", – додав він.

Читайте також: Politico: Макрон розраховує на те, що йому вдасться переконати Орбана підтримати Україну на саміті Євросоюзу

Нагадаємо, Керівна партія Угорщини в середу, 6 грудня, подала до парламенту країни резолюцію, яка закликає уряд не підтримувати початок переговорів про вступ України до ЄС. Будапешт посилює тиск на Брюссель напередодні саміту лідерів Союзу, який відбудеться наступного тижня.