UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прем'єр-міністр Іспанії наполягатиме на територіальній цілісності України під час візиту до Китаю

Санчес зустрінеться з Сі Цзіньпіном.

Прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес заявив, що під час візиту до Китаю наступного тижня буде наполягати на справедливому мирі в Україні, який включає територіальну цілісність країни. Про це повідомляє Reuters.

Санчес сказав, що обговорить перспективи миру з лідером Китаю Сі Цзіньпіном, який намагається позиціонувати себе як посередника у війні РФ проти України.

«Найважливіше ... це те, щоб коли цей мир буде досягнутий в Україні, він був справедливим і тривалим ... і коли ми говоримо про справедливість, я маю на увазі, що територіальна цілісність України, порушена Путіним, буде поважатися», - сказав Санчес на прес-конференції.

Іспанія, член НАТО, чия зовнішня політика тісно пов'язана зі Сполученими Штатами, є союзником України і в липні візьме на себе головування в Раді ЄС.

Читайте також: Фон дер Ляєн та Макрон відвідають Китай, говоритимуть про війну РФ проти України

Раніше повідомлялося, що  Санчес обговорить війну Росії проти України з китайським лідером Сі Цзіньпіном.

Китай намагається позиціонувати себе як «нейтрального посередника» у війні РФ проти України, незважаючи на розвиток відносин з Росією. Пекін запропонував «мирний план», закликаючи до переговорів. Документ Пекіна розкритикували деякі західні лідери. Більше про позицію Китаю читайте в статті ексочільника МЗС України Павла Клімкіна «Китайський маджонг». 

При цьому, нещодавно Сі здійснив візит у Москву та зустрівся з главою Кремля Владіміром Путіним, пообіцявши поглибити зв'язки з РФ.