UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прем'єр Іспанії виступає за початок переговорів про вступ України до ЄС

Іспанія розраховує на початок переговорів до кінця року.

Прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес заявив у середу, 13 грудня, що сподівається на початок переговорів про розширення Європейського Союзу з Україною до кінця шестимісячного головування його країни в Раді ЄС 31 грудня. Про це повідомляє Reuters.

Читайте також: Нове опитування показало, що європейці думають про вступ України до ЄС

"Я розпочав іспанське головування з поїздки до Києва і сподіваюся завершити його відкриттям переговорів про вступ з цією країною, тепер, коли вже відомий звіт Єврокомісії", - заявив Санчес на засіданні Європарламенту.

Він додав, що "настав час для ЄС відкрити свої двері та інтегрувати Україну, а також Молдову та країни Західних Балкан".

Лідери країн ЄС зберуться на саміт у четвер і п'ятницю 14-15 грудня, щоб обговорити заявку України на вступ, а також потенційне розширення Союзу за рахунок Грузії, Молдови та західнобалканських країн, таких як Чорногорія.

Читайте також: Словаччина підтримає початок перемовин про вступ України в ЄС — міністр Бланар

Рішення про відкриття переговорів про вступ з Києвом вимагає одностайної підтримки всіх 27 країн Союзу. Федеральний канцлер Австрії Карл Нехаммер заявив, що його країна не підтримає початок переговорів про вступ України до ЄС. Будапешт уже давно виступає проти відкриття переговорів — чого Угорщина насправді домагається від Києва, читайте у статті Володимира Кравченка