UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прем’єр Баварії та лідер Християнсько-соціального союзу закликав Шольца надати Taurus Україні

Маркус Зедер назвав цей крок «єдиним серйозним шансом для України»

Прем'єр-міністр федеральної землі Баварія у Німеччині Маркус Зедер, який є очільником однієї з впливових партій Німеччини (Християнсько-соціального союзу, що утворює у Бундестазі єдину фракцію із Християнсько-демократичним союзом), закликав німецький уряд надати Україні крилаті ракети Taurus. 

Німеччина та ЄС зіштовхуться зі справжньою небезпекою, якщо Росія виграє війну в Україні, а єдиним виходом із ситуації є постачання ракет Taurus, вважає Зедер, слова якого наводить t-online. Це «єдиний серйозний шанс для України здобути нову сміливість, а для росіян – не перемогти», заявив політик.

Читайте також: В уряді ФРН заявили, що поки не планують передавати Україні ракети Taurus

Окрім надання ЗСУ німецьких крилатих ракет Taurus, Зедер виступає за посилення армії Німеччини й називає серед пріоритетів:

Читайте також: У Міноборони Німеччини вважають, що ракети Taurus не змінять "правила гри" у війні в Україні

EPA/YONHAP SOUTH KOREA OUT

Нагадаємо, у Німеччині посилюється тиск на канцлера Олафа Шольца з боку різних політичних сил щодо надання Україні німецьких далекобійних високоточних крилатих ракет Taurus. Раніше ми пояснювали, чому ця зброя така важлива для України. 

У ексклюзивному коментарі для ZN.UAстарший науковий співробітник з питань політики Європейської ради з міжнародних відносин (ECFR) Густав Грессель пояснив, чому Німеччина не хоче передавати Україні Taurus та в чому відмінність ситуації із Францією та Великою Британією, які передали ракети Storm Shadow/SCALP-EG. 

Читайте також: Колишній глава Мюнхенської безпекової конференції закликає надати Україні ракети Taurus

Чи зупиниться Путін на Україні? Чи піде далі на Захід – на Латвію, Литву, Польщу, Естонію? Пояснює Володимир Кравченко у статті «Путін накинув оком на Європу. Які країни НАТО він атакує після України?» на ZN.UA.