UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прем’єр Атталь: Прихід до влади ультраправих буде означати кінець значної частини підтримки України з боку Франції

"Уже наступного дня після цього виникне ризик підпорядкування Росії, що посилить її маніпуляції, втручання і дестабілізацію".

Прем'єр-міністр Франції Габріель Атталь заявив, що у разі приходу до влади ультраправих політиків виникне ризик обмеження кількості допомоги Україні. Про це повідомляє BFM TV.

"Для ультраправих наступний крок абсолютно зрозумілий: це буде блокування Європейського союзу. Це вже ясно. Жордан Барделла пропонує фінансувати свої неспроможні обіцянки, зокрема, за рахунок скорочення нашого внеску в Європу", – зазначив Атталь.

За його словами, це стане початком Frexit.

"Наступний крок після цього, якщо "Національне об'єднання" ухвалить його, це буде кінець значної частини підтримки України", – сказав прем’єр.

Політик також зауважив, що напередодні Барделла заявив, що у разі його обрання прем'єром Україна більше не отримуватиме далекобійні ракети.

"У випадку з Жорданом Барделлою, Україна більше не зможе здійснювати деякі оборонні дії, які вона проводить сьогодні проти Росії. З "Національним об'єднанням" уже наступного дня виникне ризик підпорядкування Росії, що посилить її маніпуляції, втручання і дестабілізацію", – додав Атталь.

Читайте також: Французький виробник зброї створить в Україні спільне підприємство для постачання систем РЕБ та ППО

Нагадаємо, формальний лідер ультраправої французької партії “Національне об’єднання” Жордан Барделла заявляв, що виступає за надання Україні боєприпасів, необхідних для самооборони, але не обладнання, яке може спровокувати ширшу війну. Це, як повідомляють ЗМІ, ставить його відносно близько до позиції президента Франції Еммануеля Макрона щодо ролі Парижа в підтримці Києва.