UA / RU
Підтримати ZN.ua

Посол Великобританії розповів про те, яким буде НАТО з Україною

Дипломат також згадав гасло Помаранчевої революції.

Посол Мартін Гарріс заявив, що членство України в НАТО зробить Альянс сильнішим. За його словами, приєднання дозволить спільними зусиллями забезпечити безпеку Європи.

Про це посол Великої Британії сказав у інтерв’ю для «Суспільного».

Читайте також: Ще одна країна офіційно підтримала вступ України в НАТО та декларацію про гарантії безпеки

«Позиція прем'єр-міністра Ріші Сунака є дуже чіткою - Україна належатиме до НАТО. І дуже важливо, що НАТО буде сильніше з Україною. Тому мова йде не тільки про те, як Альянс забезпечить безпеку України, але і як Україна разом із іншими членами забезпечить безпеку Європи. Я думаю, що це дуже важлива концепція», - зазначив Гарріс.

Він додав, що українські військові вже використовують західну техніку та озброєння, тому відбувається фактична інтеграція. За його словами, українці швидко адаптуються до стандартів країн-членів НАТО.

Читайте також: Рада НАТО – Україна обговорила реалізацію рішень Вільнюського саміту Альянсу

«Я пам'ятаю, що під час Помаранчевої революції була таке гасло «Разом нас багато, нас не подолати». Думаю, воно дуже актуальне і зараз, тому що Україна з Великобританією та іншими партнерами є силою, яку не подолати», - підсумував посол.

Нагадаємо, замість Мелінди Сімонс новим Великої Британії в Україні став Мартін Гарріс. Він вступив на посаду у вересні 2023 року. Із 2003 по 2008 рік дипломат був заступником голови місії та генеральним консулом у Києві, а останнім часом обіймав посаду директора Міністерства закордонних справ у справах Східної Європи та Центральної Азії.

Читайте також: Politico: Опір вступу України в ЄС зростає

Під час вручення вірчих грамот на території Національного заповідника «Софія Київська» Мартін Гарріс сказав президенту України Володимиру Зеленському, що «це святе місце, яке свідчить про давню історію Київської Русі».