UA / RU
Підтримати ZN.ua

Посол у Чехії: Українських чоловіків за кордоном не будуть примусово повертати

"Наше завдання як держави – це створити умови громадянам, які хочуть захищати свою державу в Україні, створити всі умови для такого повернення".

Посол України в Чехії Василь Зварич заявив, що українських чоловіків призовного віку не будуть примусово повертати в Україну. Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Я скажу і заспокою усіх, що тут не йдеться про якісь примусові заходи із повернення українців в Україну – тих, особливо, які мобілізаційного віку. Звісно, мотивація – це свідомість кожного громадянина України. Ми вважаємо, що всі громадяни України незалежно від місця проживання мають один обов’язок перед державою – це захист Вітчизни… Звичайно, це вибір кожного громадянина, який із тих чи інших причин опинився за межами своєї країни. Наше завдання як держави – це створити умови громадянам, які хочуть захищати свою державу в Україні, створити всі умови для такого повернення", – наголосив дипломат.

Читайте також: Німецька опозиція не виключає повернення в Україну військовозобов'язаних біженців. Є умова

Нагадаємо, влітку цього року видання RMF24 з посиланням на джерела в українських дипломатичних колах повідомляло, що сотні українців, які проживають у Польщі, вже висловили бажання приєднатися до українського добровольчого підрозділу, про створення якого оголосили за підсумками підписання безпекової угоди між Варшавою та Києвом. Добровольці проходитимуть підготовку у Польщі