UA / RU
Підтримати ZN.ua

Посол США в Угорщині: це цинічно закликати до припинення вогню, коли майже 20% не вашої країни окуповано

Дипломат зауважив, що необхідно бути стурбованими "цинічними політичними спробами використати термін "мир" як зброю".

Посол США в Угорщині Девід Прессман назвав заклики до миру в Україні шляхом припинення вогню «цинічними». Про це йдеться на сайті посольства.

Посол в Угорщині зазначив, що для політиків є цинічним закликати до припинення війни, коли окуповано території не їхньої держави.

"Це цинічно закликати до припинення вогню, коли майже 20% не вашої країни окуповано армією іноземних загарбників. І не заслуговує на довіру припущення, що якби тільки було припинення вогню, Володимир Путін добросовісно сів би за стіл переговорів і погодився вивести свої війська, а не просто б переозброївся та відновив атаку", – сказав Прессман.

Дипломат зауважив, що необхідно бути стурбованими "цинічними політичними спробами використати термін "мир" як зброю".

"Коли ми чуємо, як політики виступають за примирення, що маскується під мир, будьмо чіткими: одна людина може досягти миру сьогодні. Якщо Путін припинить воювати, війна закінчиться. Якщо Україна перестає воювати, Україні кінець", – підкреслив він.

Прессман додав, що США занепокоєні використанням угорськими офіційними особами НАТО для розв'язання "двосторонніх проблем" між Угорщиною та Україною.

Читайте також: Глава МЗС Угорщини Сіярто приїхав з візитом до Москви

Раніше Віцеспікерка парламенту Угорщини Дора Дуро заявляла, що вступ України до НАТО нібито неможливий без згоди Росії.

Водночас посол Росії в Угорщині Євгєній Станіславов заявив, що саме через рішення Будапешту долучитися до санкцій ЄС проти РФ у Москві вирішили включити Угорщину до списку недружніх країн.