UA / RU
Підтримати ZN.ua

Посли G7 прокоментували початок переговорів про вступ України до ЄС

Дипломати назвали це рішення "історичним етапом".

Посли країн "Великої сімки" вітають початок переговорів про вступ нашої держави до Європейського Союзу. Про це дипломати повідомили у Twitter.

"На сьогоднішній зустрічі послів G7 ми аплодували вчорашньому історичному етапу відкриття переговорів про вступ України до ЄС. Це знаменує собою значний крок на шляху Києва до членства у Євросоюзі", – йдеться у дописі.

Читайте також: У ЄС погодили черговий пакет санкцій проти Білорусі

Нагадаємо, 25 червня у Люксембурзі розпочалися переговори про вступ України в ЄС. Віцепрем'єр-міністерка Ольга Стефанішина, яка очолює делегацію з Києва, заявила, що наша держава планує повністю підготуватися до євроінтеграції до 2030 року.

Громадяни України доволі оптимістично налаштовані щодо того, скільки часу знадобиться для вступу нашої держави в Європейський Союз. Сумарно 60,5% учасників соціологічного дослідження ZN.UA, проведеного у співпраці з Центром Разумкова, вважають, що це може статися швидше, ніж за десять років. Детальніше про це пише редакторка відділу міжнародної політики ZN.UA Тетяна Силіна у статті "Чому українці хочуть до ЄС і що їх найбільше лякає?".