UA / RU
Підтримати ZN.ua

Помер італійський мафіозі з Коза Ностри, який наводив страх по країні у 90-х: деталі кримінальної справи

Маттео Мессіна Денаро, засуджений убивця та високопоставлений бандит із сицилійської Коза Ностри, який уникав арешту протягом трьох десятиліть, помер у понеділок у тюремній лікарні в центральному італійському місті Л'Аквіла. Йому був 61, пише The New York Times. 

Читайте також: У Європі затримано 130 людей під час рейдів проти мафії Ндрангета

 Денаро заарештували в січні, коли він чекав на курс хіміотерапії в приватній клініці в Палермо. Він використовував підроблені документи і слідчі виявили, що він лікувався від раку, коли знайшли клаптик паперу з його історією хвороби, згорнутий на ніжці стільця в будинку його матері в Кастельветрано, на Сицилії. 

Оскільки він лікувався не під своїм справжнім іменем, вони використовували записи національної служби охорони здоров’я, щоб ідентифікувати пацієнтів із подібними захворюваннями та звузити коло. Алессандро Черелла, адвокат Мессіни, сказав, що причиною став рак кишечника.  Денаро проходив лікування протягом кількох років, і в п'ятницю він впав у кому, яку лікарі назвали незворотною.

 Незважаючи на те, що Мессіна діяв у тіні, десятиліттями залишався на вершині списку найбільш розшукуваних втікачів Італії. Його здатність збити з пантелику слідчих, які виконували наполегливу, хоч і розчаровувальну місію знайти його, додала йому аури непереможності.

Читайте також: В Німеччині проводять масштабну спецоперацію із затримання членів італійської мафії

«La Cattura» («Захоплення»), нещодавно опублікована книга про полювання на нього, написана Мауріціо де Лучіа, головним прокурором у Палермо, називає пана Мессіну Денаро «однією з найбільших таємниць Італії». Він був, як писав пан де Люсія, «мафіозі, який перевів сицилійську Коза Ностру в нову еру в рамках кримінальної системи, яка об’єднує багато сегментів».

Раніше ми повідомляли як відреагували рідні жертв глави сицилійської Коза Ностри  епохи 90-х ,затриманогопісля 30 років пошуків.