UA / RU
Підтримати ZN.ua

Польський міністр спрогнозував, коли зникнуть черги вантажівок на кордоні з Україною

Клімчак сподівається, що умови угоди будуть виконані до 1 березня.

Черги з вантажівок на польсько-українському кордоні мають зникнути протягом наступних кількох днів. Про це заявив міністр інфраструктури Польщі Даріуш Клімчак передає RMF FM.

Даріуш Клімчак у середу висловив задоволення тим, що протест перевізників завершився. Проте визнав, що необхідною умовою для цього буде виконання вимог перевізників, яке не залежить лише від польського уряду. 

Читайте також: Прем'єр Польщі Дональд Туск виступає проти пільгового режиму торгівлі для України

Він запевнив, що зробить усе, щоб його рішення були виконані до 1 березня. 

На запитання, чому не вдавалося домовитися з перевізниками раніше, очільник Мінінфраструктури вказав на недбалість своїх попередників із “Права і справедливості”.

“Вчора на прес-конференції самі перевізники казали, що найбільше втрачений час – ці два тижні “тимчасового уряду”, коли справа не просунулася ані на міліметр, а під час розмов з протестувальниками я чітко чув, що була нехтування до транспортної галузі протягом багатьох років”, – зазначив Клімчак.

Читайте також: Єврокомісія надіслала листа Варшаві через блокаду руху вантажівок на кордоні з Україною

Даріуш Клімчак провів у вівторок онлайн-зустріч із віцепрем’єр-міністром з відновлення України – міністром розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександром Кубраковим. Клімчак звернувся до Кубракова з проханням якомога швидше виконати всі домовленості, які увійшли до угоди про розблокування кордону.

Нагадаємо, польські перевізники досягли угоди з урядом і зупиняють блокаду кордону з Україною у середу, 17 січня.

Згодом Державна митна служба повідомила, що польські протестувальники розблокували три пункти пропуску.

Про те, чому протест польських автоперевізників є нераціональним, спираючись на цифри пояснює Юлія Самаєва у статті "Блокада кордону. Що варто пояснити полякам, аби її припинити".