UA / RU
Підтримати ZN.ua

Польські фермери знову заблокують рух вантажівок на одному з пунктів пропуску

Очікується повна зупинка руху вантажних автомобілів на виїзд з України.

Фото ілюстративне.

Фото ілюстративне.

Державна митна служба повідомила, що польські фермери планують заблокувати рух вантажних автомобілів з 10:00 (київський час) 4 червня до другої половини дня 6 червня. Блокування стосується вантажівок, що рухаються з України до Польщі через пункт пропуску «Рава-Руська – Хребенне», йдеться у повідомлення служби у Telegram.

Читайте також: Європарламент проголосував за вільну торгівлю з Україною, але ввів обмеження, які вимагали фермери

Зазначено, що очікується повна зупинка руху вантажівок на виїзд з України. Водночас на вʼїзд поляки пропускатимуть не більше 24 вантажівок на добу та до 4 автомобілів на годину з вантажем гуманітарного призначення.

Нагадаємо, польські фермери припинили блокування руху вантажних автомобілів на пункті пропуску «Гребенне – Рава-Руська» 29 квітня. Тоді відновився повноцінний рух вантажівок.

Проте вже 10 травня поляки відновили страйк та заблокували пункт пропуску «Долгобичув – Угринів». Блокування кордону тривало один день.

Раніше The Economist повідомляв, що протести польських фермерів сприяють російським операціям впливу. На думку видання, конфлікт між Польщею та Україною —  хороша новина для очільника Кремля Владіміра Путіна.