UA / RU
Підтримати ZN.ua

Польські фермери анонсували масовий протест: вимагають обмеження українського аграрного імпорту

Трактори мають з'явитися на повітових та воєводських дорогах.

Польські фермери анонсували на 24 січня з 12 до 14 години великий національний протест проти погіршення ситуації в сільському господарстві та неконтрольованого надходженню української агропродукції до Євросоюзу. Трактори мають виїхати на дороги в більшості воєводств, передає Rolnik.info

Зазначається, що лише у Західньопоморському воєводстві анонсовано 100 локацій страйку. Очікується, що трактори мають з'явитися на повітових та воєводських дорогах.

"Від імені Правління Національної ради сільськогосподарських палат я підтримую акцію протесту, оголошену аграрною організацією Solidarnośc 24 січня, і закликаю фермерів приєднатися до спільно організованих акцій", – заявив Віктор Шмулевич, президент Національної ради сільськогосподарських палат.

Читайте також: Уряд Польщі вмовив перевізників призупинити блокування кордону з Україною

Національний фермерський протест вимагає:

Аграрії також вимагають збереження ставки сільськогосподарського податку на рівні минулого року, вивільнення допомоги на кукурудзу та зернові (в рамках збитків, спричинених стрімкою зміною клімату у 2023 році) та збільшення суми коштів для допоміжних позик.

Нагадаємо, 6 січня польські фермери погодилися зупинити блокування пункту пропуску "Медика-Шегині". Рішення було оголошено після зустрічі з міністром сільського господарства Чеславом Сєкєрським.