UA / RU
Підтримати ZN.ua

Польща замовить літаки ДРЛВ у Швеції

Вони збільшать діапазон виявлення таких цілей, як ракети та літаки противника.

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак оголосив про переговори зі Швецією про придбання літаків далекого радіолокаційного виявлення. Вони знаходяться на завершальній стадії. Про це посадовець заявив на зустрічі міністрів оборони країн Північної Європи, пише видання Defence24.

"Я хочу вперше публічно заявити, що ми добре просунулися в отриманні літаків раннього виявлення зі Швеції. Ми вже ведемо детальні переговори. Сподіваюся, вони завершаться успішно вже за короткий час. Таким чином ми посилюємо стійкість Польщі, але також і всього східного флангу Північноатлантичного альянсу", – сказав Маріуш Блащак.

Читайте також: Польща отримала нову партію танків від Південної Кореї

Saab GlobalEye – це літак далекого радіолокаційного виявлення, розроблений шведською компанією Saab. Він спроєктований на базі цивільної версії бізнес-джетів Bombardier Global 6000/6500.

Літак оснащений новою радіолокаційною станцією Erieye ER S-діапазону з активною антеною з електронним скануванням. Він на 70% збільшує дальність виявлення малопомітних повітряних цілей і дозволяє виявляти крилаті ракети. Дальність роботи станції перевищує 650 км

Раніше повідомлялося, що Польща розпочинає реалізацію програми "Orka", яка передбачає закупівлі бойових підводних човнів.