UA / RU
Підтримати ZN.ua

Польща вимагатиме відновлення дозволів для українських вантажівок – прем'єр

Прем'єр Моравецький пообіцяв дотримати слова, яке дав польським перевізникам. 

Уряд Польщі буде вимагати від Єврокомісії відновлення дозвільної системи для українських вантажівок, які приїжджають до Польщі. Про це у понеділок, 4 грудня, заявив прем'єр-міністр Матеуш Моравецький, пише WNP.pl.

Читайте також: Блокада кордону. Що варто пояснити полякам, аби її припинити

“Я можу відкрити завісу таємниці, я пообіцяв перевізникам і ми обов’язково дотримаємося свого слова, ми будемо дуже жорстко і однозначно вимагати відновлення системи дозволів на перевезення українських вантажівок, українських водіїв, які проїжджають і прибувають до Польщі”, – сказав Прем'єр-міністр.

За його словами, ця система діяла до весни 2022 року і, на його думку, працювала добре.

На його думку, ця дозвільна система рівноцінно та справедливо регулюватиме транспортний ринок.

Читайте також: На кордоні в бік України стоїть черга з понад 2,5 тисячі вантажівок – ДПСУ

Нагадаємо, польський політик Дональд Туск, коментуючи ситуацію на українсько-польському кордоні, звинуватив уряд Матеуша Моравецького у "бездіяльності". За його словами, "Польща повинна жити в дружбі і підтримувати Україну, водночас не нехтуючи власними інтересами".

Якщо уряд Моравецького до 10 грудня не отримає вотум довіри у Сеймі, то наступним право формувати новий кабінет матиме Дональд Туск. Він має за собою правлячу більшість у Сеймі. Туск уже визначився зі складом свого уряду, але прізвища кандидатів іще офіційно не озвучувалися.