UA / RU
Підтримати ZN.ua

Польща залучить до 6 млрд доларів на ліквідацію наслідків повені — Туск

Країна використає ці кошти для відновлення інфраструктури.

Польща мобілізує до 23 мільярдів злотих (6,01 мільярда доларів), частину з яких отримає від Європейського Союзу, для подолання наслідків сильної повені, заявив сьогодні прем'єр-міністр Дональд Туск. Найсильніша повінь за останні два десятиліття залишила багато міст на південному заході Польщі затопленими, і уряд заявив, що виділить фінансування з бюджету і використає кошти Європейського Союзу для ліквідації наслідків повені, інформує Reuters.

Читайте також: Повені у Польщі: в країні розширюють зону стихійного лиха

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн раніше заявила, що з Фонду солідарності ЄС буде виділено 10 мільярдів євро для подолання наслідків повеней у країнах ЄС. Близько 5 мільярдів євро з цих коштів призначені для Польщі.

Читайте також: У Польщі попередили про російську дезінформацію, повʼязану із повінню

Нагадаємо, що Україна запропонувала Польщі допомогу у боротьбі з повінню. Президент Володимир Зеленський дав доручення запропонувати країнам Європи, які постраждали від повеней, допомогу рятувальників ДСНС. Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск подякував Україні за солідарність. 

Україна також запропонувала допомогу Молдові, Румунії, Словаччині, Угорщині та Чехії, які потерпають від повеней через несподівані екстремальні зливи. До них виїхали загони рятувальної служби ДСНС України.