UA / RU
Підтримати ZN.ua

Польща посилить міграційну політику на тлі відтоку українських біженців

У країні понад 112 тисяч вакансій, які немає ким заповнити.

У Польщі готуються посилити міграційну політику, оскільки можливості країни щодо інтеграції  мігрантів наближаються до межі. Це включає відсоткове співвідношення мігрантів, яких суспільство зможе прийняти, так і інфраструктурні проблеми, пов'язані із забезпеченням житлом, медичною допомогою та освітою. Про це пише Rzeczpospolita.

Водночас ринку праці не вистачає робочих рук, за даними Головстату, на кінець березня було відкрито понад 112 тисяч вакансій у виробничих, будівельних компаніях, транспорті та логістиці.

Читайте також: Росіяни поширюють фейк, що Молдова поверне Україні біженців мобілізаційного віку

Польські економісти вважають, що одним із варіантів вирішення проблеми ринку праці може бути відкриття університетів для студентів із Центральної Європи та польських громад у Південній та Центральній Америці.

"Створення міграційної політики потребує системної роботи, але потрібні й термінові дії, для яких потрібна політична воля", - стверджує Ян Стилинський, президент Польської асоціації роботодавців-будівельників.

Як повідомлялося, Польща продовжила тимчасовий захист для українців до 2025 року. У той же час із 1,3 млн українців, які виїхали до Польщі після 24 лютого 2022 року, залишилося 950 тисяч.