UA / RU
Підтримати ZN.ua

Польща підтримує Україну, але має свої вимоги — Сікорський

Глава польського МЗС перебуває з візитом у США.

Польща продовжує підтримувати Україну, яка перебуває під тиском через російську агресію, але Варшава має свої вимоги. Про це заявив голова польського МЗС Радослав Сікорський, передає RMF24.

"На Україну тиснуть. На морі вона почувається добре, на суші трохи гірше. Ми підтримуємо Україну, але, звичайно, у нас є свої вимоги, як це буває між сусідами", – заявив Сікорський.

Читайте також: У Меджлісі кримських татар прокоментували бажання глави МЗС Польщі "передати" Крим ООН

Журналісти зазначають, що глава МЗС Польщі відвідав Вашингтон, а найближчими днями полетить до Нью-Йорку на сесію Генеральної Асамблеї ООН. Також він відвідає Детройт, де зустрінеться з керівництвом і співробітниками заводу General Dynamics Land Systems, який є підрядником польської армії.

Раніше ЗМІ повідомляли, що президент Володимир Зеленський конфліктував з Сікорським під час його візиту до української столиці. Український лідер одразу звинуватив Варшаву, що вона не підтримує Київ на шляху до ЄС. Сікорський відповів, що Польщі знадобилося десятиліття для вступу, а запропонований офісом Зеленського термін "нереалістичний". 

Волинська трагедія головним чином впливає на сучасні відносини між Україною та Польщею. Варшава відкрито каже Києву: Україна не буде членом ЄС, якщо не буде врегулювання історичних питань, зокрема дозволу на ексгумацію тіл жертв трагедії. Детальніше про історичну суперечку Києва та Варшави читайте у статті Володимира Кравченка "Чого бояться в Києві та Варшаві і як помирити Україну та Польщу".