UA / RU
Підтримати ZN.ua

Польща обіцяє виділити кошти на чеську ініціативу для України

За словами Сікорського, перешкодою стали технічні проблеми.

Польща виділить кошти на чеську ініціативу із закупівлі снарядів для України. Голова польського МЗС Радослав Сікорський в інтервʼю "Європейській правді" заявив, що на заваді стали "технічні, адміністративні та правові питання".

"Є певні технічні, адміністративні та правові питання, пов'язані з державним агентством стратегічних резервів", — заявив Сікорський.

Читайте також: Туреччина бере участь у чеській ініціативі та постачає снаряди ЗСУ. Про це стало відомо через скандал з ціною

Він додав, що його відомство виконало свою частину роботи та чекає, що інші міністерства також дотримаються зобовʼязань. За словами Сікорського, є "політичне рішення" для виділення 50 млн євро цього року та стільки ж наступного. 

Раніше Gazeta Wyborza повідомляла, що станом на серпень 2024 року до пошуку снарядів для українських захисників приєдналися 18 з 19 держав, тоді як Варшава не виділила на це жодного злотого. ЗМІ припускають, що Польща може бути єдиною країною, яка не дала гроші на цей проєкт.

Нагадаємо, міністерка оборони Чехії Яна Чернохова заявляла, що частина доходів від заморожених у ЄС активів Росії піде на закупівлю та постачання боєприпасів для України. Це рішення Євросоюзу.