UA / RU
Підтримати ZN.ua

Польща має підготуватись до повномасштабного конфлікту — начальник Генштабу

Варшава збільшує кількість військ на кордоні з РФ та Білоруссю.

Польщі необхідно підготувати свою армію до повномасштабного конфлікту. Про це заявив начальник штабу Збройних Сил країни Вєслав Кукула, повідомляє Reuters.  

Агентство зазначає, що заява командувача пролунала на фоні того, як Польща збільшує кількість військ на кордоні з Росією та Білоруссю. Відносини Варшави з Мінськом різко погіршилися після того, як РФ розпочала повномасштабну війну проти України.

«Сьогодні ми повинні підготувати наші сили до повномасштабного конфлікту, а не до конфлікту асиметричного типу… Це змушує нас знаходити хороший баланс між прикордонною місією та збереженням інтенсивності підготовки в армії», — заявив Кукула.

Читайте також: Збиття російських ракет над Україною та створення нового добровольчого підрозділу: Україна та Польща підписали безпекову угоду

Reuters додає, що у відповідь на вторгнення Росії в Україну Варшава збільшила витрати на оборону до понад 4% свого ВВП.

Раніше Польща відправила на кордон з Білоруссю солдатів Військової жандармерії. Зазначається, що вони займатимуться патрулюванням кордону, контролем за поведінкою нелегальних мігрантів, яких направляє Мінськ, та підготовкою сил оперативної групи Підляшшя щодо забезпечення громадської безпеки та порядку.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що наразі Альянс не бачить загрози нападу РФ на когось з його членів. На його думку, Москва не може одночасно воювати з Україною та НАТО.