UA / RU
Підтримати ZN.ua

Польща готується до військових навчань Anakonda-23 із солдатами НАТО

Війська ППО вперше тренуються без техніки радянського виробництва.

У Польщі розпочалася підготовка до найбільших військових навчань Anakonda-23, у яких візьмуть участь близько 13 тис. бійців, у тому числі з держав-членів НАТО.

Про це заявив міністр оборони Польщі Маріуш Блащак.

"На сході та півночі Польщі розпочалася підготовка, передислокація військ активної частини Anakonda-23 – дев'ятих найбільших циклічних навчань за участю майже 13 тис. військовослужбовців польської армії, а також армій країн-членів та партнерів Альянсу", – написав Блащак у Twitter.

Читайте також: США, Японія та Південна Корея домовилися про спільні навчання

Він також зазначив, що в аеропорту Радома продовжуються навчання з використанням систем Patriot, Mała Narew та Pilica. Завдяки закупівлям, які провели за останні роки, вперше навчання ППО проводиться без участі будь-яких елементів пострадянських систем.

Минулого року розпочалися випробування першою із двох батарей, закуплених Польщею для американської системи ППО середньої дальності Patriot. Елементи другої батареї були передані виробником системи – компанією Raytheon – уряду США, який є стороною угоди з польським урядом.

Mała Narew - зенітний комплекс малої дальності, що використовує ракети CAMM британського відділення європейської групи MBDA. Перші одиниці були представлені польській армії у вересні минулого року. Комплекс озброєний двома 23-мм гарматами та двома ракетними установками «Грім» або «Піорун».