UA / RU
Підтримати ZN.ua

Польща анонсувала військові навчання біля кордону з Росією та Білоруссю

Навчання відбуватимуть і за межами полігонів.

Наприкінці жовтня - початку листопада збройні сили Польщі проведуть військові навчання ZUBR-23 у регіонах, які межують із Росією та Білоруссю. У країні неодноразово заявляли, що хочуть створити найсильнішу армію в Європі.

Зокрема підготовка військ проходитиме у Підляському, Мазовецькому, Люблінському та Вармінсько-Мазурському воєводствах, повідомили у пресслужбі.

Читайте також: Міноборони Польщі заявило про збільшення військ на кордоні з Білоруссю: "Щоб не було Бучі у Польщі"

Під час зборів війська планують зміцнити співпрацю з органами державного управління та вдосконалити ведення тактичних дій підрозділами групи «Підляшшя».

Навчання відбуватимуться також поза межами полігону, а їхнім найважливішим завданням буде перевірка здатності підрозділів виконувати бойові завдання. Все це пов'язано з посиленим пересуванням підрозділів солдатів і військової техніки містами, трасами та лісовими масивами.

Читайте також: Польща закупить важкі БМП та бронемашини

У рамках підготовці армію підтримуватиме поліція та пожежна служба. Також у регіонах протестують систему оповіщення.

Нагадаємо, Польща запланувала на 2024 рік масштабні військові навчання, які називають найбільшими в Європі. Йдеться про маневри сухопутних військ під назвою Dragon-24, в яких візьмуть участь понад 20 тисяч військовослужбовців із різних країн НАТО.

Читайте також: Польща отримала першу РСЗВ Chunmoo від Південної Кореї

Також Польща здійснює масштабне переозброєння армії. Крім американських танків Abarms та ракетних систем HIMARS, програма переозброєння передбачає виробництво великої кількості сучасних озброєнь у партнерстві з Південною Кореєю.

Також державний департамент США схвалив потенційний продаж Польщі вертольотів AH-64E Apache та ракет на суму 12 мільярдів доларів.