UA / RU
Підтримати ZN.ua

Поліція Берліна розслідує витік інформації про візит Зеленського до Німеччини

А німецькі ЗМІ вже пишуть, що приїзд Зеленського може бути скасовано.

Поліція Берліна розпочала розслідування за підозрою у розголошенні таємниці щодо можливого візиту президента України Володимира Зеленського до Німеччини 13 травня. Про це повідомляє Spiegel із посиланням на джерела в берлінській поліції.

Німецькі видання 3 травня почали публікувати можливі деталі приїзду Зеленського, вказуючи до якої частини аеропорту він прибуде і в якій частині міста будуть запроваджені підвищені заходи безпеки. Усі вони посилалися на неназваного співробітника поліції.

Поліція з'ясувала, що поширення інформації розпочалося з німецького таблоїду Berliner Zeitung. Після нього інформацію почали публікувати інші ЗМІ у Німеччині.

Читайте також: США та Німеччина поки проти конкретних зобов'язань щодо вступу України в НАТО — ЗМІ

«Берлінська поліція ніколи офіційно не надавала жодної інформації, яка б могла поставити під загрозу державний візит», – заявили у пресслужбі поліції 4 травня.

Тепер німецькі ЗМІ пишуть про те, що візит Зеленського до Німеччини може бути скасовано. Українська сторона з міркувань безпеки ніяк не анонсує майбутні візити президента.

Читайте також: Зеленський виступив у парламенті Нідерландів з "вражаючою" промовою — ЗМІ

Нагадаємо, що 3 травня нідерландські ЗМІ повідомили про приїзд Володимира Зеленського до Амстердама до офіційного повідомлення про візит. Видання посилалися на свої джерела, а також інформацію про переліт урядового літака з Гельсінкі (де знаходився Зеленський) до Амстердама. Після приїзд підтвердився.

4 травня під час візиту до Нідерландів президент Володимир Зеленський підписав декларацію з главами урядів Нідерландів Марком Рютте та Бельгії Александером де Кроо. Вона формалізує підтримку України в євроатлантичному напрямі з боку 16 держав-членів НАТО.