UA / RU
Підтримати ZN.ua

Покарати КНДР за відправку військ до України буде складно — Міноборони Нідерландів

Брекельманс вважає, що спочатку північнокорейські підрозділи розгорнуть у Курській області.

Міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс підтвердив, що Північна Корея направила своїх солдатів до Росії для подальшої участі у війні в Україні. За його словами, спочатку підрозділи КНДР розгорнуть у Курській області, а згодом, можливо, на інших ділянках фронту, пише NOS.

За словами міністра оборони, щонайменше 1500 північнокорейських солдатів прибули до Росії, в основному це стосується спецпідрозділів. Він підкреслив, що тепер Україна воює не лише з Росією, а й з Північною Кореєю, а Захід повинен дати належну відповідь. Проте, за словами Брекельманса, вжити заходів проти Північної Кореї буде складно.

Читайте також: У солдатів КНДР на фронті в Україні можуть виникнути проблеми: які саме

"Проти Північної Кореї вже введено всі можливі санкції, які тільки можна придумати. Але Заходу доведеться надіслати дуже чіткий сигнал, що ми засуджуємо це і вважаємо це неприйнятним. Не може так бути, щоб інші країни приєдналися до Росії у війні", — заявив міністр оборони Нідерландів. 

Раніше у ЄС заявили, що глибоко стурбовані відправкою північнокорейських військових на допомогу РФ та закликали КНДР припинити підтримку окупаційних сил. Дії Пхеньяну там назвали серйозним порушенням міжнародного права, яке мало б "серйозні наслідки для європейського та глобального миру та безпеки".

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський попереджав, що РФ вперше застосує північнокорейських військових у бою 27-28 жовтня. Він підкреслив, що такі дії є ескалаційним кроком росіян.

Джерела ZN.UA в українському оборонному відомстві припускають, що присутність військових із КНДР не матиме істотного впливу на театр воєнних дій у Донбасі, проте може змінити ситуацію в Курській області. Про те, що означає поява північнокорейських солдатів на фронтах російсько-української війни, читайте в статті Володимира Кравченка "Солдати Кім Чен Ина в степах України".