UA / RU
Підтримати ZN.ua

Північна Македонія приєдналась до безпекових гарантій для України

Це вже 15 країна, як підтримала декларацію G7.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Північна Македонія приєдналася до гарантій безпеки країни "Групи Семи". Про це він написав у своєму Twitter.

"Вдячний Північній Македонії за приєднання до декларації G7 щодо підтримки безпекових гарантій для України. Загалом приєдналися вже 15 країн. Дякую Премʼєр-міністрові Димитару Ковачевському за його особисті зусилля зі зміцнення партнерства між нашими країнами", – сказав глава держави.

Читайте також: Україна та Велика Британія почали переговори про гарантії безпеки

Нагадаємо, 12 липня на саміті НАТО у Вільнюсі країни G7 оголосили про спільну декларацію, що має прокласти шлях до довгострокових гарантій безпеки для України. Декларація є рамковим загальним документом та передбачає у якості наступних кроків укладення "системи двосторонніх безпекових угод" між Україною та окремими країнами-гарантами.

Також у четвер, 3 серпня, українська сторона розпочала переговори з американською щодо двосторонньої угоди про надання нашій державі гарантій безпеки з боку США. Керівник ОП Андрій Єрмак додав, що безпекові гарантії посилять прогрес нашої країни на шляху до майбутнього вступу в Європейський Союз і НАТО.