UA / RU
Підтримати ZN.ua

Південь Німеччини накрила повінь, евакуйовані тисячі людей

Найбільше постраждали Баварія та Баден-Вюртемберг.

Південь Німеччини страждає від сильних повеней. Проливні дощі спровокували вихід із берегів низки річок, які затопили населені пункти. Як наслідок кілька тисяч людей довелось евакуювати в таких землях як Баден-Вюртемберг та Баварія, а рятувальники заявляють про ризик прориву деяких дамб, пише суспільне мовлення Німеччини.

Особливо складною є ситуація в басейні Дунаю, а два водосховища в землі Баден-Вюртемберг досягли максимальних рівнів. Під загрозою затоплення опинилась низка міст, де оголосили надзвичайну ситуацію та евакуйовують мешканців. У Баварії на річці Ільм, притоці Дунаю, у трьох місцях прорвало греблю.

Рятувальні служби Німеччини зазначають, що ситуація на Дунаї погіршуватиметься протягом доби. Найвищий четвертий рівень небезпеки вже  досягнуто на відрізку від Регенсбурга до Штраубінга, а в Пассау вода може досягти максимуму ввечері понеділка. За даними баварської служби розвідки повеней, Дунай вже досяг четвертого рівня небезпеки поблизу Вільсгофена в районі Пассау та Деггендорфа.

На разі відомо про двох загиблих внаслідок стихії. Так, у Пфаффенхофені в неділю ввечері затонув рятувальник  - його човен перекинувся і він впав у воду. Ще одну затонулу жінку знайшли у будинку в Шробенхаузені. Ще один пожежник  залишається зниклим безвісти.

Читайте також: На Тайвані стався найсильніший за 25 років землетрус: чому вчені не здивувалися

Через паводок місцями паралізований залізничний рух у південній Німеччині. Deutsche Bahn уночі попросив пасажирів не подорожувати до постраждалих від повені районів у Баварії та Баден-Вюртемберзі та відкласти несуттєві поїздки.

Також підтоплено деякі автошляхи. Так, у Донауверті в Швабії один із двох головних мостів закритий для руху транспрту.

На разі Німецька метеорологічна служба скасувала всі попередні попередження про зливи, однак в деяких районах все ще прогнозують сильні дощі, зокрема в регіонах південніше Дунаю.

Також синоптики попереджають, що до вечора шторми можуть поступово поширитися до Високого Рейну та північних передгір’їв Альп.