UA / RU
Підтримати ZN.ua

Питання Волинської трагедії не має вирішуватися шляхом шантажу України — Дуда

Польський лідер сподівається на "прорив" в історичних суперечках з Києвом.

Президент Польщі Анджей Дуда розповів, що під час зустрічі з президентом Володимиром Зеленським у Нью-Йорку не обговорював питання Волинської трагедії. За його словами, між країнами має статися "прорив" у цьому питанні, але він не має бути результатом "шантажу", повідомляє Polsat News.

"Я сподіваюся, що до кінця мого президентства в цьому питанні буде якийсь прорив. Але я б не хотів, щоб це робилося шляхом безцеремонного шантажу, який, на мій погляд, не принесе хороших результатів", — заявив Дуда.

Читайте також: МЗС Польщі: Ігнорування питання Волинської трагедії з боку України дедалі більше буде обтяжувати двосторонні відносини

Він також додав, що блокування інтеграції України до західних інституцій є однією з причин, чому очільник Кремля Владімір Путін розпочав повномасштабне вторгнення. Тому шантажувати Київ означає "йти шляхом" російського диктатора, зауважив Дуда.

Раніше очільник польського Міноборони Владислав Косіняк-Камиш заявляв, що підтримка Польщею вступу України у Європейський Союз неможлива без вирішення питання Волинської трагедії — обопільних етнічних чисток, пік яких припав на 1943 рік. Пізніше Дуда розкритикував цю заяву. Він зазначив, що перешкоди на шляху України в ЄС відповідають політиці Путіна.

Про те, "Як Варшава здійснила ревізію формули "вибачаємо і просимо вибачення" і що Україні з цим робити", пише Петро Герасименко.